Vlooien in huis
Natuurlijk wil iedereen die last van vlooien heeft hier zo makkelijk en goedkoop mogelijk vanaf komen. De redenen zijn niet alleen de overlast van hun huisdier te verachten, maar brengen ook het gevoel met zich mee dat de honden of katten niet goed verzorgd worden.
Waarschijnlijk kom je pas met deze site in aanraking als het kwaad al geschied is. Zoals bij zoveel dingen is voorkomen beter dan genezen. Als er eenmaal vlooien worden ontdekt is de kans groot dat deze zich al goed genesteld hebben. Het is dan vaak lastig om er geheel vanaf te komen.
Vlooien kunnen slecht tegen licht en hebben schuilmogelijkheden nodig. Ze vinden deze plekken onder het tapijt of kleed van hond of kat. Hun voedsel halen ze uit rottend materiaal. Als een van deze twee dingen ontbreekt kunnen de vlooien zicht niet voortplanten en zullen ze sterven.
Ook in huishoudens die zeer schoon zijn komen helaas ook vlooien voor, deze worden dan met de hond of kat van buiten naar binnen gebracht. Ze verplaatsen zicht door enorme sprongen van gastheer tot gastheer. Omdat honden en katten vaak elkaar besnuffelen of bevechten gaat deze overdracht redelijk eenvoudig.
Vlooien in huis bestrijden tips
Controleer uw hond of kat regelmatig op kleine zwarte korreltjes die in de vacht zitten. Het kan ook zijn dat uw huisdier wondjes bij de staart en lies heeft. Gebruik daarnaast een vlooienkam zodat u zeker weet of uw huisdier vlooien vrij is.
Gebruik de juiste methode
Het komt nogal eens voor dat een eigenaar een product verkeerd gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is het aanbrengen van druppels uit een pipet. Veel huisdier eigenaren masseren deze druppels in de huid, althans dat denken ze. Dit is echter niet het geval, er blijven dan namelijk meer druppels aan de handen zitten dan op de huid van het huisdier. Of niet aanbrengen van vloeistof op de huid van de hond. Sommige eigenaren brengen de vloeistof aan op de staart waardoor de hond deze er makkelijk of kan halen. Bij onjuist gebruikt zult u niet tot het gewenste resultaat komen.
Gebruik de juiste hoeveelheid
Gebruik altijd de voorgeschreven dosering van het product. Dit geldt voornamelijk voor de druppels en sprays. Vaak wordt er te laks omgegaan met hoeveeleid waardoor er juist veel te veel of veel te weinig word aangebracht. Niet elke hond is hetzelfde en gewicht en grootte speelt een belangrijke rol.
Vlooienmiddel inwerkingstijd
Het is niet zo dat u met vlooien bestrijdingsmiddelen spontaan van de vlooien af bent. Ze kunnen natuurlijk nog steeds op uw hond of kat springen. Ze gaan pas dood nadat ze in aanraking zijn gekomen met het vlooienmiddel in de nek. Geen enkel product kan er voor zorgen dat er geen enkele vlo meer op uw huisdier springt. Als u na een tijdje nog steeds enkel vlooien tegenkomt moet u niet vreemd opkijken, ze kunnen namelijk altijd overspringen.
Welk bestrijdingsmiddel
Er zijn heel veel producten die ervoor moeten zorgen dat de vlooien verdwijnen. Middelen zoals sprays waar de hele hond mee moet worden ingespoten, of poeders die over het huisdier gestrooid moeten worden zijn enkele voorbeelden. Deze middelen zijn nooit echt giftig omdat huisdieren zich vaak wassen met hun tong. Soms moet een van deze middelen in de nek van hond of kat worden aangebracht zodat ze er niet met de tong bij kunnen. De nieuwste bestrijdingsmiddelen kennen geen bijwerking en zijn ook niet giftig. Ook bestaan er middelen voor zeer jonge honden of puppies.
Helaas leert de ervaring dat niet elk vlooienmiddel tot het gewenste resultaat leidt.