Hondenvlooien

Delen is Vermenigvuldigen! Deel Ons!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Hoe krijgt een hond vlooien?
Veel mensen denken dat een vlo overspringt van de ene hond naar de andere hond. Uit onderzoek is gebleken dat dit helemaal niet het geval is. Honden lopen vlooien vooral op uit hun omgeving.
Dit kan op de volgende manieren gaan:

 • Een hond die al last heeft van hondenvlooien dragen veel volwassen hondenvlooien met zich mee die zich voeden met het bloed van hun gastheer.
 • Nadat ze zich tegoed hebben gedaan aan het bloed leggen ze duizenden eitjes.
 • Een heleboel van deze eitjes vallen van de hond af en blijven in hun omgeving liggen.
 • Uit de eitjes die op de hond en in de omgeving liggen ontstaan larven die naar een donkere plek wegkruipen (naden, kieren, onder stoelen en banken)
 • Larven voeden zich eerst met vlooienpoep voordat ze meerdere keren vervellen en verpoppen.
 • Uit deze pop ontstaat uiteindelijk een volwassen vlo
- Door de warmte komt de vlo uit zijn pop en wordt geboren.
 • De hondenvlooien wachten tot er een geschikte gastheer langskomt waar ze zich op kunnen nestelen.
 • De vlo heeft nu weer te eten (bloed) en zo is de cyclus rond.
 • Doordat deze cyclus zich herhaalt met heel veel hondenvlooien en eitjes kunnen ze zich heel snel voortplanten en verspreiden.


  Met een hondenvlooien behandeling is het noodzakelijk om alle dieren in huis behandelen om volledig succes. Daarnaast zal je waarschijnlijk nodig hebt om de binnen-en buitenomgeving te behandelen. Bij de behandeling van het binnenmilieu is het belangrijk om alle beddengoed wassen in zeep, warm water vooral als de dieren tijd te besteden aan uw bed. Alle van de vloerbedekking moet grondig worden gestofzuigd en de vacuümzak weggegooid. Stoom reinigen van het tapijt kan dodelijk zijn een aantal van de larven ook. Bedenk wel dat stofzuigen en wassen een tapijt nog steeds een groot percentage van levende vlooien verlaten, zodat een soort van chemische behandeling kan noodzakelijk zijn.

  Het hele huis is nu klaar om te behandelen. Meerdere keuzes zijn beschikbaar, waaronder zeer effectief vernevelaars. De meest effectieve producten zijn die welke zowel een ingrediënt om volwassen vlooien te doden en een ingrediënt naar de andere fasen van de levenscyclus te doden bevatten. Dit laatste wordt een insect groeiregulator.

  Methopreen is een dergelijke groei regulator. Aerosol vernevelaars niet doordringen goed genoeg, in sommige gevallen alle verbergen vlooien en larven te doden. Een andere optie voor binnenbeheerseenheden een natriumboraat product dat wordt toegepast op tapijt. U zou moeten overwegen het bellen van een lokaal bedrijf voor het uitroeien van een schatting en de garantie dat hun procedure zal uw pand te ontdoen van vlooien.

  hondenVlooien bestrijding zal niet goedkoop zijn, ook niet, maar welke prijs zal u op levende vrij van hondenvlooien?

  Zoals voor buiten controle zijn sprays en gepelleteerd insecticiden over het algemeen gebruikt na hondenhokken en kennels worden grondig gereinigd. Een insect groeiregulator is een goede keuze hier ook. Pyriproxifen, is stabieler in het zonlicht en duurt langer buiten dan Methoprene.