Kattenvlooien

Delen is Vermenigvuldigen! Deel Ons!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Kattenvlooien hebben het bloed van de kat nodig om in leven te blijven en zich te kunnen voortplanten. Al na 1 dag na het paren begint de eiproductie. Een vrouwtjes vlo legt de eerste 50 dagen zo’n 25 eitjes per dag. Deze hoge productie van eitjes kan ze tot 100 dagen volhouden. Dit betekend dus dat een vlo ruim 2000 eieren kan produceren.

Er zijn een aantal dingen waar op gelet moet worden bij de behandeling van de kat.
Deze lijst hieronder behandelt de belangrijkste zaken.


 • De vlo die op de kat ziet is niet de enige vlo in je huis. Zoals ik net al vertelde leggen ze enorm veel eitjes, deze eitjes verspreiden zich door het gehele huis en kunnen zich ontwikkelen tot larven en poppen. Deze larven en poppen kunnen maandenlang zonder voedsel overleven. Het is dus belangrijk om niet alleen de kat te behandelen, maar het gehele huis.
 • Er zijn middelen in omloop die alleen de vlo dood. Dit is niet handig aangezien de larven en eitjes het dan overleven en uitgroeien tot nieuwe vlooien. Stronghold is een goed middel voor katten en werkt ook tegen spoelwormen.
 • Lees de bijsluiter goed en kijk wat je aanschaft.
 • Alle bestrijdingsmiddelen tegen vlooien zijn giftig. Er moet dus goed worden opgelet dat er niet te veel wordt aangebracht.
 • Geef nooit een hondenvariant aan katten.
 • Behandel kittens niet met middelen die voor volwassen katten zijn bedoeld. Ga ook niet met een half pipetje aan de slag.
 • Het kan zijn dat een kat allergisch is voor een bepaalde stof in een vlooien bestrijdingsmiddel. Als je kat kale plekken krijgt kijk dan de volgende keer naar een middel met een andere werkzame stof.
 • Als je preventief voor vlooien wilt behandelen kan dat.
 • Wat tips voor het aanbrengen bestrijdingmiddel

  Als het middel op de huid moet worden gedaan, zorg dan dat de kat het bestrijdingsmiddel niet binnenkrijgt.
  Goed hoog tussen de schouders druppelen, het haar opzij doen en de druppels op de blote huid toedienen

  Alleen al de loutere vermelding van vlooien is genoeg om een ​​aantal katteneigenaren bang te maken. Deze kleine, platte-bodied insecten zijn niet groter dan een speldenknop, maar hoe klein ze ook zijn ze kunnen enorm veel overlast veroorzaken. Ze zijn zowat overal te vinden en zijn moeilijk om te doden. Vlooien kunnen heel hoog springen, zo kunnen ze op bijna elk huisdier springen van groot tot klein.

  kattenvlooien kunnen leven van het bloed van zo ongeveer elke warmbloedig dier, maar ze geven de voorkeur aan een hogere lichaamstemperatuur van honden en katten. Als uw kat vlooien heeft, hebt u waarschijnlijk zelf al een paar vlooienbeten gehad. Al snel planten ze zich voor en hun eieren kunnen overleven in de omgeving voor langere tijd.

  kattenvlooien kunnen je kat veel laten krabben, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn veel. Als uw kat kattenvlooien heeft, zult u waarschijnlijk zien kleine, zwarte, komma-vormige uitwerpselen zijn jas aan (bekend als “vlooienpoepjes”) als u niet ziet werkelijke vlooien. Beide kan hoorbaar zijn wanneer de kat wordt geborsteld – een andere goede reden voor regelmatige verzorging. Om een kat door vlooien vuil controleren, staan ​​hem op een wit of lichtgekleurd oppervlak en krachtig verstoord zijn vacht. Als je ziet zwarte vlekken, bevochtigt u een katoenen bal en smeer ze. Als je ziet donkerbruin uitstrijkjes – gedroogd bloed – heeft u zeker een vlooienbesmetting op je handen.

  kattenvlooien zijn meestal vervelend, hoewel sommige katten zijn allergisch voor het speeksel en kan een jeukende huiduitslag of huidinfectie krijgen. Als uw kat vlooien heeft, zal hij onvermijdelijk slikken wat tijdens het wassen – en hij kan ook pick-up een lintworm in het proces. Een kat die een bijzonder slechte zaak van vlooien heeft kan ook bloedarmoede door bloedverlies.

  Dus, is het tijd om oorlog te voeren. Deze vijand is niet over te geven, je moet het veeg uit tot in het laatste ei, want er is niet zoiets als een vreedzaam samenleven in dit geval. Lees verder om erachter te komen wat te doen als uw kattenvlooien heeft.